Lancering federale prijs armoedebestrijding 2017

Lancering federale prijs armoedebestrijding 2017

De federale armoedeprijs die aan zijn negende editie toe is, benadrukt het belang en de inzet van personen, verenigingen, bedrijven of openbare besturen die dagelijks op een originele en nuttige wijze bijdragen tot de strijd tegen armoede.

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Mevrouw Zuhal Demir en de POD Maatschappelijke Integratie wensen met deze prijs drie kandidaten te bedanken en te motiveren voor hun creatieve en vernieuwende projecten met een prijs van 12.500 euro. Zes andere genomineerden gaan elk met 1.250 euro naar huis.

Voor de editie 2017 gaat men in het bijzonder op zoek naar mensen of projecten die werken rond één van de volgende thema’s:

  1. Armoedebestrijding bij éénoudergezinnen (alleenstaande moeders).
  2. Activering van mensen met een armoedeproblematiek.

Kandidaten die willen meedingen naar één van de prijzen, kunnen hun kandidatuur insturen tot 9 april 2017. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 16 juni 2017, te Brussel.

Meer informatie: http://www.mi-is.be/nl/subsidies-projectoproepen/oproep-voor-kandidaten-federale-prijs-voor-armoedebestrijding-2017

Formulier kandidatuur: http://forms.mi-is.be/?q=nl/federale_prijs_armoedebestrijding_2017

Aanwerving van ‘ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting’

Aanwerving van ‘ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting’

Binnenkort zal de POD Maatschappelijke integratie  opnieuw Ervaringsdeskundigen aanwerven. Met de methodologie van ervaringsdeskundigen helpen ze de toegankelijkheid vergroten van overheidsdiensten door er de visie van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting te integreren.

Wie zoeken ze:

Ze zijn specifiek op zoek naar mensen die ervaring hebben met armoede en/of sociale uitsluiting. Daarenboven is de kijk waarmee ze in het leven staan belangrijk. Kandidaten moeten op een niet veroordelende manier naar anderen kunnen kijken en handelen. Zij gaan met hun eigen levenservaring binnen de overheid aan de slag, met het oog op het verbeteren van de dienstverlening: een luisterend oor bieden aan de burger, een analytisch oog om drempels in procedures te detecteren, een helpende hand om mensen extra te begeleiden en ondersteunen waar nodig, enz.

Alle nodige info vindt u in het document hieronder:

POD-Integratie_Experten17

Vincentiaans Vormingswerk – Woensdag 19/04/17 – Groenhove

Vincentiaans Vormingswerk – Woensdag 19/04/17 – Groenhove

Uitnodiging


aan mensen die meer voeling willen krijgen voor de Vincentiaanse boodschap.

Vanuit de tweevoudige doelstelling:

• de spiritualiteit van Vincent Depaul beter leren kennen en beleven

• elkaar daarin ontmoeten en bemoedigen

wordt u uitgenodigd op de Vincentiusdag, woensdag 19 april 2017.

Alle info in de Folder_VincentiusDag

en Formulier_VincentiusDag

 

Stormlopen op tweedehands boekenbeurs Sint-Vincentius Kortessem

Stormlopen op tweedehands boekenbeurs Sint-Vincentius Kortessem

uit

Stormlopen op tweedehands boekenbeurs Sint-Vincentius

Francis Croes

Kortessem – De Sint-Vincentiusvereniging van Kortessem organiseerde zopas een 2-daagse tweedehands boekenbeurs in CC de Mozaïek te Kortessem. De belangstelling was erg groot. Heel wat boekenliefhebbers wisten voor een prikje hun lievelingsboek op de kop te tikken. 

Het voorbije jaar brachten heel wat inwoners van Kortessem en omstreken duizenden boeken, in zeer goede staat, naar het Vincentiushuis in Vliermaalroot. Een groepje vrijwilligers  was wekelijks uren bezig met het uitsorteren en ordenen van de boeken in de verschillende categorieën: kinderboeken, jeugdboeken, strips, romans, fictie en non-fictie. Het werd een prachtige verzameling met diverse exclusieve en waardevolle exemplaren. Ook de lekkerbekken kwamen op de beurs aan hun trekken en smulden van heerlijke pannenkoeken. Zij werden bereid door een team van vrijwilligers. Voorzitster Marèse Claesen: “Een pluim voor al mijn medewerkers. De volledige opbrengst van deze tweedaagse gaat integraal naar de kansarmen uit de Kortessemse deelgemeenten.”

 

 

 

SOLIDARITEITSKLIK VAN VIRTUEEL NAAR CONCREET

SOLIDARITEITSKLIK VAN VIRTUEEL NAAR CONCREET

clicsolidaire16

Steun de Conferentie van uw keuze door massaal deel te nemen!

Alle deelnemende verenigingen krijgen een schenking van de Stichting Carrefour.

In het totaal wordt € 279.000 onder 79 projecten verdeeld. Er zijn twee klassementen: een voor de verenigingen ondersteund door de Carrefour hypermarkten, en een voor de verenigingen ondersteund door de Carrefour market-supermarkten.

De verenigingen (een ondersteund door Hypermarkt Carrefour en een door Carrefour market-supermarkten) met de meeste stemmen krijgen elk € 20.000.

De 2e tot de 10e plaats krijgen elk € 10.000.

De 11e tot de laatste plaats krijgen elk € 1000.

Ontdek snel alle mooie initiatieven op de website van de actie en stem voor het project dat jou het meeste aanspreekt. We rekenen op jou!

https://solidariteitsklik.be.carrefour.eu/